top of page

Opleiding Astrologie: Dansen rond de Kern van Persoonlijkheid, Ziel en Goddelijkheid“

We worden geboren op een bepaald moment, op een bepaalde plaats, en net als de oogstjaren van wijn, hebben we de eigenschappen van het jaar en het seizoen waarin we geboren zijn. Astrologie pretendeert niets meer dan dat.”Carl G. JungIn het hart van Kapellen, Antwerpen, op Venuslei 28, nodigt Levi Cosijn je uit in het Aquarius Center voor een diepgaande zesmaandelijkse opleiding Astrologie. Verspreid over zes intensieve cursusdagen, zullen we van september 2024 tot januari 2025 een reis maken door de wereld van archetypische astrologische symboliek.

Waarom Astrologie?

In onze steeds complexer wordende wereld is er een groeiende behoefte aan psychologische ontwikkeling, het vinden van betekenis en innerlijke verrijking. Astrologie biedt een uniek pad naar zelfinzicht en persoonlijke groei door de symbolische taal van de 7 Traditionele Planeten, 3 Buitenplaneten, 2 Maansknopen en de Tekens van de Zodiak te interpreteren.

Astrologische symbolen resoneren op een dieper niveau met ons onderbewuste en kunnen daarom krachtige inzichten en betekenissen onthullen die verder gaan dan alleen oppervlakkige interpretaties. Ze spreken tot de universele thema's en patronen die we allemaal ervaren en begrijpen, zelfs als we ons er niet volledig bewust van zijn.

Carl Gustav Jung, de Zwitserse psychiater, zag de waarde van astrologie als een archetypische taal, een spiegel van de diepere lagen van de psyche. Alice Bailey, een prominente theosoof, beschouwde astrologie als een sleutel tot zelfinzicht en spirituele groei. Door astrologische symbolen te interpreteren, kunnen we werken aan individuatie, het proces van zelfrealisatie.

Individuatie, zoals beschreven door Jung, is het levenslange proces van zelfontdekking en integratie van de verschillende aspecten van de persoonlijkheid. De Zon in de astrologie wordt vaak geassocieerd met de persoonlijkheid, het ego en de essentie van wie we zijn. Ketu of de Zuidelijke Maansknoop kan symbolisch worden gezien als een roep naar het spirituele pad, waarbij het verlangen naar Moksha of spirituele bevrijding centraal staat.

Moksha betekent spirituele bevrijding en het besef van eenheid met het Absolute. Het symboliseert het overstijgen van het ego en het verkennen van de diepere lagen van ons bestaan. Hoewel deze twee benaderingen verschillend zijn in hun focus, kunnen ze elkaar prachtig aanvullen. Het proces van individuatie biedt ruimte voor spirituele ontdekkingen en inzichten, wat een verrijking kan zijn op onze persoonlijke en spirituele reis.

Door astrologie te gebruiken als een instrument voor zelfinzicht en groei, kunnen we deze diepgaande processen beter begrijpen en integreren in ons dagelijks leven. Astrologie biedt een taal en een kader waarmee we de complexiteit van de menselijke ervaring kunnen verkennen en betekenis kunnen geven aan onze persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze opleiding duiken we diep in de symbolische betekenis van de planeten, huizen en Zodiac-tekens (of rasis). Levi Cosyn, na een decennium onderzoek, praktijk - en leservaring, zal zijn uitgebreide kennis en inzichten met je delen. Voor elke opleidingsdag staat een specifiek astrologisch thema centraal. 

We zullen je de essentiële vaardigheden bijbrengen om een horoscoop te interpreteren, met inzichten uit onder andere Jaimini's Upadesa Sutra's. Dit zeldzame gecodeerde Sanskriet-astrologisch werk helpt ons de 'Atmakaraaka' of 'Zielsplaneet' te identificeren, die het spirituele pad van het individu aangeeft: het pad van Dharma. Zo leren we je de tools om anderen te bekrachtigen in hun spirituele groei.

Programma Opleidingsdagen:

Dag 1: Zonnewendes en Zodiac-tekens
Op de eerste dag richten we ons op de Zonnewendes die samenvallen met het begin van de Zodiac-tekens Kreeft (Zomerzonnewende) en Steenbok (Winterzonnewende). Deze tekens worden geregeerd door respectievelijk de Maan en Saturnus. We bestuderen ook de aangrenzende tekens en planeten - Leeuw, geregeerd door de Zon, en Waterman, geregeerd door Saturnus. Zon en Saturnus staan in astrologie diametraal tegenover elkaar. Deze tegengestelde energieën vormen een dynamische balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid, essentieel voor persoonlijke groei en volledig potentieel.  Alle deelnemers ontvangen een diepgaande analyse van wat de Zon, Maan en Saturnus in hun individuele horoscopen vertegenwoordigen.

Dag 2: Equinoxen en Mannelijk en Vrouwelijk
Op de tweede dag duiken we in de Equinoxen die het begin markeren van de Zodiac-tekens Ram (Lente-equinox) en Weegschaal (Herfstequinox). Deze tekens worden geregeerd door Mars en Venus. Ook de aangrenzende tekens Stier (geregeerd door Venus) en Schorpioen (geregeerd door Mars) komen aan bod. Venus, de significator van relaties en devotie, staat deze dag centraal en zal geanalyseerd worden in deze context. Iedere deelnemer krijgt ook een diepgaande analyse van het puur mannelijk en vrouwelijk archetype in hun horoscoop.

Dag 3: Duale Tekens en Manifestors
De derde dag staat in het teken van de Duale Tekens: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. Deze tekens zijn verbonden met de manifesterende planeten Jupiter en Mercurius. Deelnemers krijgen een grondige analyse van de betekenis van deze 'manifestors' in hun horoscopen. ‘Manifesterend’ en ‘scheidend’ zijn concepten die worden behandeld in een van de meest mysterieuze astrologische teksten voorhanden: Jaimini Upadesa Sutra’s, en werpt licht op de gebieden in ons leven waar we spirituele en materiële groei en expansie kunnen verwachten.

Dag 4: Huizen in Astrologie en de Buiten-planeten Uranus, Neptunus en Pluto
De vierde dag verdiepen we ons in de betekenis van de Huizen in de astrologie. We bespreken hoe de huizen zijn afgeleid van de hemelrichtingen - oost, west, boven en onder - en hoe deze richtingen de basis vormen voor de betekenissen van de 12 huizen. 

De Buiten-planeten Uranus, Neptunus en Pluto zijn belangrijke spelers  in de astrologie en belichamen elk een unieke energie van transformatie en spiritueel inzicht. Uranus staat voor vernieuwing, verrassing en het onverwachte, vergelijkbaar met Brahma, de scheppende kracht die het universum voortdurend vernieuwt en verjongt. Pluto symboliseert diepe transformatie, wedergeboorte en de mysteries van het leven, net zoals Shiva, de transformerende kracht die oude vormen ontmantelt om plaats te maken voor nieuwe cycli van groei. Neptunus vertegenwoordigt dromen, spiritualiteit en het mystieke, zoals Vishnu, de beschermer die de spirituele harmonie en kosmische orde bewaakt. Tijdens onze lesdag nodigen deze planeten je uit om jezelf te verdiepen en te transformeren, geïnspireerd door deze krachtige symbolen van verandering en balans. Deelnemers krijgen een diepgaande analyse van de buitenplaneten in hun horoscopen.

Dag 5: Eclipsen en Maansknopen
Op de vijfde dag verkennen we de impact van Eclipsen, die vaak worden gezien als de meest dramatische hemelgebeurtenissen. We bespreken hoe astrologen aan deze fenomenen betekenissen hebben toegekend die invloed hebben op de interpretatie van de Maansknopen. We gaan diep in op de symbolische betekenissen van deze knopen en besteden aandacht aan onze blinde vlekken: het veiligheidsparadigma en het punt van bewustzijnsontwikkeling. In Vedische astrologie worden deze punten Rahu en Ketu genoemd, de kop en het lichaam van de draak, daar waar het pad van Zon en Maan elkaar kruisen en eclipsen veroorzaken.

                                                                        Dag 6: Atmakaraaka en de Ziel-Planeet                                                                             

Op deze laatste dag duiken we diep in de Atmakaraaka, waarbij 'Atma' staat voor 'Ziel' en 'Karaaka' voor 'Creator'. We bepalen welke planeet de ziel vertegenwoordigt in de horoscoop aan de hand van Jaimini's Upadesa Sutras. Deze planeet is nauw verbonden met het spirituele rijpingsproces van elk individu. Bij onze analyse integreren we ook de elementen die we in eerdere lessen hebben behandeld en geanalyseerd, om een holistische synthese te creëren. Hiermee bieden we een uitgebreider inzicht in de spirituele ontwikkeling van elke deelnemer.

Specifiek richten we ons op de kaart van Dharma (natuur), een essentiële afgeleide kaart die het spiritueel potentieel van elk individu belicht. We onderzoeken het vermogen van de deelnemers om het pad van Dharma te bewandelen en geven handvatten om dit potentieel verder te ontwikkelen.

Uitgebreide Analyse van Je Eigen Horoscoop 

Een uniek aspect van deze opleiding is de uitvoerige analyse van de horoscopen van de deelnemers. Je persoonlijke horoscoop wordt zorgvuldig bestudeerd en geanalyseerd, wat je dieper inzicht geeft in jezelf en je levenspad.

 

Meditaties met Benedicte Leys

Naast de rijke astrologische informatie zal Benedicte Leys op enkele lesdagen korte meditaties begeleiden aan het einde van de dag, specifiek gericht op de astrologische planeten. Deze krachtige meditaties zullen je helpen het grotere potentieel van je ziel te ontluiken en de boodschappen van je ziel te integreren.

Praktische Informatie

Data: 7/9, 28/9, 26/10, 23/11, 21/12, 25/1
Tijd: 10:00 - 18:00 uur
Locatie: Aquarius Center, Venuslei 28, Kapellen, Antwerpen
Lesgevers: Levi Cosijn en Benedicte Leys
Investering in Jezelf: €900 -  incluis een cursus van 208 pagina’s (e-book met annexen)

                                                                                                                             

NOOT: Men kan zich ook inschrijven voor elke lesdag afzonderlijk, maar dan betaalt men 200 euro per lesdag. 

 

Koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen.  

Inschrijving

 

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.                      

 Schrijf je in door een e-mail te sturen naar levicosijn7@gmail.com, en een voorschot te storten van 300 euro op het rekeningnummer van Levi Cosijn BE12 7360 437 1092 met vermelding “Opleiding Astrologie Kapellen”. 

Transformatie 

Deze opleiding is een diepgaand en persoonlijk traject dat gericht is op het faciliteren van een transformatie in zowel je persoonlijke als spirituele leven. We leren je de essentiële vaardigheden om een horoscoop te interpreteren en deze krachtige Yoga op een eenvoudige manier toe te passen. 

De unieke meerwaarde van deze cursus ligt in de uitgebreide persoonlijke analyse van de horoscopen van de deelnemers. Dit stelt je in staat om de universele principes van astrologie te integreren in je eigen leven en dat van anderen. 

Hieronder enkele links naar video’s:

Jupiter in de horoscoop: https://www.youtube.com/watch?v=jDmwhVh_wBM 

Waarom Astrologie? https://www.linkedin.com/posts/levi-cosijn-044b0322a_waarom-astrologie-sinds-het-begin-van-het-activity-7173982073416744960-xgdI?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Met warme groeten,

Levi Cosijn - www.levicosijn.com

Aquarius Center

PIC ZODIAK.jpg
bottom of page